Ce se întâmplă în interior?

Pregătiri pentru vârsta adultă!

Ai văzut schimbările prin care trece corpul tău la exterior, dar ştiai că multe alte schimbări nu sunt vizibile, petrecându-se în interiorul corpului tău? Toate sunt interconectate, și există ceva numit hormoni, aceștia fiind principalii responsabili pentru toate aceste schimbări.

Dar de ce? Ei bine, chiar dacă poate vor mai trece ani buni înainte să le foloseşti, organele sexuale se maturizează şi se pregătesc pentru sex şi reproducere. Prima menstruaţie este o etapă a acestui proces; este un semn că eşti fertilă! Teoretic, poţi rămâne însărcinată imediat după prima menstruaţie… Deci, dacă te gândeşti să experimentezi contactul sexual, nu uita să întrebi despre contracepţie!

Această animaţie îţi arată exact cum funcţionează. Urmăreşte-o!

 

 

 

 

 

 

Ai auzit de himen? Aceasta este o membrană subţire care protejează interiorul vaginului, care se schimbă în timpul pubertăţii, devenind flexibilă şi pliabilă. În timp, s-a considerat că un himen intact este o dovadă a virginităţii, pe când unul „modificat“ este o dovadă a pierderii virginităţii. Nu este, însă, atât de simplu, iar aceste convingeri pot fi considerate drept mituri! În mod normal, himenul are o deschidere, chiar şi în cazul fetelor care nu au avut contact sexual (prin ea, scurgerile menstruale reuşesc să iasă din organism). În timpul pubertăţii, hormonii (estrogenul) îl fac mai elastic şi flexibil, permiţându-ţi să foloseşti şi tampoane interne.

Urmăreşte animaţia şi citeşte textul din căsuţe care îţi oferă mai multe informaţii despe organele sexuale.